Skocz do zawartości

0

Say NO to ACTA

53 odpowiedzi w tym temacie

#41 Felas

• UŻYTKOWNIK
  • PipPip
  • 50 postów
  • W terrarystyce:2002
  • Miasto:Zawiercie
  • Kraj:

Napisano 26 styczeń 2012 - 14:35

Był ktoś w Krakowie wczoraj? Około 15 000 osób na rynku japy darło.

#42 mithcrist

• REDAKTOR
  • PipPipPip
  • 163 postów
  • W terrarystyce:2007
  • Miasto:R-rz / Krk
  • Kraj:

Napisano 26 styczeń 2012 - 15:01

Moja kobieta:) mi się nie chciało

"Na własnym gnoju każdy kogut jest chojrakiem"

A mithu siedzi i zawija je w te sreberka..

#43 Venom

• UŻYTKOWNIK
  • PipPipPipPip
  • 360 postów
  • W terrarystyce:2000
  • Miasto:Skierniewice
  • Kraj:

Napisano 26 styczeń 2012 - 15:28

Come and join the party leave anxieties behind
When the weight of all the world is pushing down
Just push right back

#44 Fufu

• MODERATOR
  • 584 postów
  • W terrarystyce:2011
  • Kraj:

Napisano 27 styczeń 2012 - 00:58

No i podpisali:/ Ehhh ten kraj jest demokratyczny tylko z nazwy

#45 Venom

• UŻYTKOWNIK
  • PipPipPipPip
  • 360 postów
  • Kraj:

Napisano 27 styczeń 2012 - 12:55

To jeszcze nie koniec, bo ktoś tam jeszcze musi na to zgodę wyrazić z naszego kraju.

Wiadomość jaką dostałem z ruchu poparcia Palikota ;p :

W związku z otrzymaniem ponad 1300 maili w sprawie ustawy ACTA informuję o stanowisku KP RUCH PALIKOTA w tej sprawie.

Ruch Palikota podejmie wszystkie działania, by uniemożliwić podpisanie i ratyfikację haniebnego porozumienia ACTA. Umowa ta godzi w podstawowe wolności obywatelskie, w wolność wypowiedzi oraz prawo do zachowania i tak już wątpliwej anonimowości w sieci.
Na marginesie dwie informacje dotyczące ochrony praw autorskich:

1. ZAiKS i inne organizacje ochrony praw autorskich pobiera 3% wartości od każdego sprzedanego czystego nośnika (np. Płyta CD, DVD, taśmy mini DV itp.). Pobierają też 3% wartości od producentów urządzeń audio-video oraz innych służących do nagrywania i kopiowania. Mówi o tym art. 20 ustawy o ochronie praw autorskich. Te niebagatelne środki powinny zasilać portfele wszystkich twórców. Są to pieniądze, które pośrednio mają zadośćuczynić artystom za ewentualne straty z tytułu piractwa w internecie. Zachodzi pytanie, czy ZAiKS i inne organizacje sprawiedliwie rozdzielają te fundusze oraz jak się z nich rozliczają. Sprawa ta wymaga pilnego wyjaśnienia w interesie środowisk twórczych. ZAiKS to taka sama organizacja jak PZPN, równie wszechmocna i podobnie pozostająca poza jakąkolwiek kontrolą.

2. W 2003 roku rząd Leszka Millera podpisał TAJNĄ umowę z Microsoftem. Podobną umowę koncern ten usiłował podpisać z rządem Bułgarii jednak tamtejszy Parlament stanowczo przeciwko temu zaprotestował. Podpisanie przez rząd tajnej umowy z prywatną firmą jest niebywałym skandalem, świadczy o serwilistycznej postawie polskich władz i zakulisowej zmowie godzącej w interesy innych firm informatycznych, również w oprogramowanie Open Source.

Użytkownik SerpentesVenomous edytował ten post 27 styczeń 2012 - 13:01

Just push right back

#46 Fufu

• MODERATOR
  • 584 postów
  • W terrarystyce:2011
  • Kraj:

Napisano 27 styczeń 2012 - 16:30

No ostatnio Palikotowcy pojawili się w sejmie w maskach Anonymous xD Więc jednak coś robią

#47 Venom

• UŻYTKOWNIK
  • PipPipPipPip
  • 360 postów
  • Kraj:

Napisano 27 styczeń 2012 - 16:48

Bo Palikot liczy na to, że skoro jest tyle osób przeciwko Tuskowi ze względu na podpisanie ACTA, cena paliwa i kibiców. To liczy, że w przyszłości na niego będą oddane głosy na wyborach.

Just push right back

#48 TRIMEK

• ADMINISTRATOR
  • 1083 postów
  • W terrarystyce:1998
  • Miasto:Sosnowiec
  • Kraj:

Napisano 27 styczeń 2012 - 16:49

Samo podpisanie tego syfu nie oznacza jeszcze wprowadzenie tego w życie. Na chwile obecną Premier nie ma wyjścia musi się liczyć z tyloma przyszłymi wyborcami :D a jest nas nie mało prawda :D to nie grupka pszczelarzy czy terrarystów tutaj chodzi o sporą liczbę ludzi i co najważniejsze to z różnych grup społecznych i o różnym statusie społecznym co jest bardzo istotne. Jeśli okaże się że cała ta umowa w jakiś sposób ingeruje w konstytucje czy inne prawa np w prawa unijne w sumie już to stwierdzono tutaj nieco o tym pisze http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.htmlto wtedy idzie to do kosza. A jeśli okaże się że jest cacy i da się to upchnąć to wtedy będzie odbędzie się tzw ratyfikacja czyli ostateczne zatwierdzenie ACTA poprzez głosowanie ale już na dzień dobry wszyscy z większych ugrupowań politycznych są na NIE - nie czarujmy się oni tego nie robią z myślą o nas po prostu narobili pod siebie jak zobaczyli ile głosów mogą stracić - to jest kolejna zagrywka polityczna ale na naszą korzyść.

Śledzę sprawę już od dawna, obserwuje poczynania anonimowych i nie tylko i muszę powiedzieć coś czego się nie spodziewałem że jaki by ten naród nie był jak by się wewnętrznie nienawidził i darł koty to jednak się potrafi zjednoczyć w pewnych sytuacjach. Bardzo irytują mnie wypowiedzi pod tytułem "chcieliście PO to macie" ludzie czy wy ślepi jesteście !!! Kogo byśmy nie wybrali to i tak gnój będą robić i kraść w taki czy inny sposób...

Co do samych grup hakerskich, nie wiem jak tutaj użytkownicy siedzą głęboko w temacie ale HAKER to baaardzo ogólne pojęcie i wogóle nie powinno być stosowane w niektórych wypowiedziach nie będę się rozpisywał nad tym ale proponuje zaczerpnąć źródła a zrozumiecie do czego dążą anonimowi ;) .

Teraz w PL zaczną się łapanki dzieci neo i domorosłych informatyków którzy w sumie przez głupotę dołączyli do blokowania stron bo to nawet nie były ataki a potem będą się wielce szczycić kogo to oni nie wyłapali.

#49 Venom

• UŻYTKOWNIK
  • PipPipPipPip
  • 360 postów
  • Kraj:

Napisano 27 styczeń 2012 - 17:00

Jakoś nie lubię stwierdzenia "Haker". Jakoś źle mi się kojarzy, a często oni działają dla dobra ogółu. Raczej bym powiedział zdolny informatyk. czy coś takiego.

Just push right back

#50 TRIMEK

• ADMINISTRATOR
  • 1083 postów
  • W terrarystyce:1998
  • Miasto:Sosnowiec
  • Kraj:

Napisano 27 styczeń 2012 - 17:08

No właśnie nie zawsze bo jak pisałem to słowo określa zbyt wiele i nie powinno się pojawiać w niektórych wypowiedziach. "Hakerów" można podzielić pod różnym względem ale dla polityka to jeden kij oni są wszyscy jednacy i tyle.

Ciekawe info z ostatniej chwili :D

http://blog.wirtualn...uropejskim.html

http://wiadomosci.dz...-internetu.html

http://wiadomosci.wp...ml?ticaid=1dd0a

Sie narobiło :D

#51 Venom

• UŻYTKOWNIK
  • PipPipPipPip
  • 360 postów
  • Kraj:

Napisano 27 styczeń 2012 - 19:15

He he, cuda niewidy ;p Co chwile zmieniają zdanie. Jeżeli Boni pójdzie na tą manifestacje to życzę mu żeby wrócił cały i zdrów.

Just push right back

#52 Nikt

• MODERATOR
  • 187 postów
  • Kraj:

Napisano 28 styczeń 2012 - 18:52

http://www.internetb...wac-acta,0.html

Paranoja, ot co. Ratyfikować prawo mające służyć innemu krajowi, śmiech na sali. Ile takich mądrości jeszcze wymyślą?

#53 speedcuber

• UŻYTKOWNIK
  • PipPipPip
  • 145 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 20:28

Użytkownik SerpentesVenomous dnia 27 styczeń 2012 - 17:00 napisał

Jakoś nie lubię stwierdzenia "Haker". Jakoś źle mi się kojarzy, a często oni działają dla dobra ogółu. Raczej bym powiedział zdolny informatyk. czy coś takiego.
moja nauczycielka od angola wyjaśniła nam że haker to pozytywne określenie
są dwie grupy
hakerzy - włamują się nie dla zysków tylko by uzmysłowić luki w zabespieczeniach bądź by bronić innych (jak anonymous)
crakerzy- włamują się dla własnych korzyści np. kradną numery kont i to wykorzystują

nie dla acta

#54 Venom

• UŻYTKOWNIK
  • PipPipPipPip
  • 360 postów
  • Kraj:

Napisano 28 styczeń 2012 - 21:44

tak, wiem. Ale nie podoba mi się słowo "Haker". Chociaż wiem, że ma pozytywne znaczenie, to chyba przez media...

http://www.youtube.c...d&v=gn9-80ObGA8

http://fiatowiec.now...-tajnych-danych

Porażka...

Cytat

Sprawa nazywana MEGA przekrętem, polska kupuje gaz od Rosji za 400 dolarów za 1000m3, Polska sprzedała prawa do gazu łupkowego za 1% wartości za 5,63 złotego za 1000m3. Szacuje sie że straciliśmy na tym 2 biliony złotych. Sprzedaliśmy bo nie mamy obecnie technologii wydobycia. Komorowski o wydobywaniu gazu mówił „Nie warto, bo mamy dobry kontrakt z Rosją”

Użytkownik SerpentesVenomous edytował ten post 28 styczeń 2012 - 21:49

Just push right back

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych